Autor: Siret Trull • 19. november 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Apteegipidajate soovid erinevad

Möödunud nädalal toimunud Meditsiiniuudiste konverentsil “Kust ravimiturg enim pitsitab?” tõusis teravalt üles küsimus, mis õigupoolest on uue regulatsiooni eesmärk: kas üksnes maa-apteekide säilimine või ka apteekide arvu ning seeläbi ravimite juurdehindluse reguleerimine?

Konverentsil ei sanud riigikogu sotsiaalkomisjoni esimees Heljo Pikhof veel detailselt rääkida, millised on muudatused, millega komisjon edasi läheb. Ta märkis aga, et kuigi mõned oponendid on öelnud, et apteegiturg peab olema vaba, siis tema leiab, et päris vabaks seda lasta ei saa.

Meditsiiniuudistele teadaolevalt päev hiljem sotsiaalkomisjon arutlusel olnud eelnõu projekti aga ükski apteekide ühendus ei toetanud. Esmaspäevasel istungil otsustas sotsiaalkomisjon siiski ravimiseaduse muutmise algatada eelnõu alusel, mille projekti Pikhof konverentsil põgusalt tutvustas.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708