Autor: Triin Tabur • 4. detsember 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ülemiste hingamisteede nakkuste hulk püsib stabiilsena

Eelmise, 48. nädalal (24-30.11.) pöördus ülemiste hingamisteede viirusnakkuste tõttu arstide poole 3889 inimest, neist üle 55 protsendi olid lapsed. Haigestumine püsib stabiilsena, haigestumuse intensiivsus ei ole ületanud hooajale iseloomulikke näitajaid, teavitas terviseamet.

Gripitaolisi haigestumisi registreeriti möödunud nädalal 109 korral ning 47 protsenti kõikidest registreeritud hägustustest olid viirusliku etioloogiaga, ülejäänud 53 protsenti põhjustasid erinevad mikroorganismid.

Laboratoorselt ühtegi gripijuhtu ei kinnitatud, peamiselt olid hingamisteede viirusnakkused seotud paragripi- (14,7%)  ja rinoviirustega (20,6%).

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099