Ministeerium: kavas on omandipiirangute riskianalüüs

Sotsiaalministeeriumi esindaja teatel näevad ka nemad aasta alguses muudetud ravimiseaduses puudusi ning plaanivad uuel aastal apteegi omandipiirangute riskianalüüsi.

„Nõustume konkurentsiametiga ja näeme samuti viidatud regulatsioonis puudusi,“ kinnitas sotsiaalministeerium meediasuhete nõunik Karel Hanni. „Oleme järgmise aasta jooksul plaaninud läbi viia apteegi omandipiirangute riskianalüüsi, uurides põhjalikumalt sellise regulatsiooni jõustumisega tõenäoliselt tekkivaid mõjusid ja pakkudes meetmeid nende mõjude vältimiseks.“ Viidatud apteegi omandipiirangud seadustati riigikogu algatusel, lisas Hanni.

Konkurentsiamet tegi esmaspäeval sotsiaal-, justiits- ning majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumile saadetud kirjas ettepaneku üle vaadata ravimiseaduses sätestatud proviisoromaniku nõue ja ravimite hulgimüüjate seotuse keeld ning tühistada piirangud, milleks vajadus puudub.

Lisa kommentaar

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

JÄLGI MEDITSIINIUUDISEID SOTSIAALMEEDIAS:

RSS

Seotud lood

Küsitlus

Valdkonna tööpakkumised

Meditsiini­uudised

12. veebruar 2019

Laadi PDF

Meditsiin Fookuses

veebruar 2019

Laadi PDF

Tervise­uudised

veebruar 2019

Laadi PDF

Meditsiiniuudiseid ja mu.ee saavad tellida vaid need isikud, kellel on kehtiv retseptikirjutamise õigus. Toimetusel on õigus seda küsida ja kontrollida.