18 detsember 2015 11:30
Uudised
Ainult tellijale

E-tervises läks tuliseks

Eesti E-tervise Sihtasutuse juht Raul Mill  Foto: Veiko Tõkman

Äsja ametist ilma jäänud Eesti E-tervise Sihtasutuse juht Raul Mill süüdistab sotsiaalministeeriumi kirvemeetodiga tehtavas reformis, mis võib koguni minna vastuollu seadusega. Ministeeriumi meelest on aga vaid ohje enda kätte haarates võimalik e-tervis Eestis lõpuks tööle saada.

«Ma ei saa nõustuda sotsiaalministeeriumi pakutud mõneti ühepoolsete ja kohati ka seadusega mitte päris kooskõlas olevate muudatustega,» põhjendab Mill, miks ta pärast nelja ametiaastat sel nädalal lahkumisavalduse lauale pani.Kriitikat Millil jagub. Ta väidab, et kuigi riik on 2005. aastast tegutsevale sihtasutusele delegeerinud hulga ülesandeid, tahab sotsiaalministeerium osa neist nüüd endale haarata. Ministeeriumi asekantsleri Ain Aaviksoo plaani järgi kaoks sihtasutusest kogu strateegiline planeerimine ja alles jääksid vaid IT-spetsialistid. Ministeerium juurde loodaks samal ajal aga e-teenuste strateegianõukogu ja arendusmeeskond. Esimese järele näeb vajadust ka Mill, ent arendus ja projektijuhtimine võiks ikkagi jääda sihtasutusse.Peale selle on ministeerium saatnud riigikokku ettepaneku kärpida E-tervise SA-le järgmise aasta riigieelarvest tulevat summat 22 protsendi ehk poole miljoni euro võrra.Loe edasi Postimehest

VORMISTA TELLIMUS KOHE JA SAAD:
 • Ligipääsu kõigile lukus lugudele, mis ei nõua meedikukoodi
 • Meedikukood annab ligipääsu ajalehele PDF-ile
 • Meedikukood annab ligipääsu ajakirja Meditsiin Fookuses PDF-ile
 • Tellimus sisaldab Meditsiiniuudiste uudiskirja
 • Jaga lugu:
  Seotud lood
  MEDITSIINIUUDISTE UUDISKIRJAGA LIITUMINE

  Telli olulisemad Meditsiiniuudised igal nädalal enda postkasti.

  Meditsiiniuudised.ee toetajad:

  Kadi Heinsalu
  Kadi HeinsaluPeatoimetajaTel: 667 0451
  Aet Trisberg
  Aet TrisbergAjakirjanik-toimetajaTel: 667 0455
  Violetta Riidas
  Violetta RiidasToimetajaTel: 667 0454
  Siret Trull
  Siret TrullAjakirjanik-toimetajaTel: 667 0446
  Karin Tamm
  Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
  Maarja Kõrv
  Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708