Wismari haiglas keelatakse intensiivravi osutamine

Terviseamet keelab Wismari haiglal suvise tapmisjuhtumi tõttu intensiivravi osutamise

Terviseameti avalike suhete juhi Iiris Saluri sõnul oli Wismari haigla intensiivravi osutamise piiramise ajendiks suvine juhtum, kus üks patsient teise tappis. Tollal tõstatas see küsimuse, kas haigla rikkus nõudeid ja oleks saanud juhtumit vältida, vahendas ERR Uudised.

Sellest tulenevalt tegi terviseamet möödunud aasta septembris haiglale ka vastava ettekirjutuse lõpetada voodi külge aheldatud ja vabalt liikuvate patsientide ühte ruumi paigutamine ning tagada ohjeldatud patsientide pidev järelevalve ja ohutus.

Sama aasta detsembris tehtud järelevalvemenetlus tuvastas, et haiglal puudub intensiivravi võimekus.

Tervishoiuteenuste kvaliteedi ekspertkomisjoni hinnangul tuleb võõrutusdeliiriumiga patsiente, kel kaasnevad alkoholimürgistusest tingitud somaatilised ehk kehalised vaevused, ravida intensiivravi võimekusega haiglas.

Seni, kuni Wismaril vastav võimekus puudub, osutavad joobes ja samaaegselt intensiivravi vajada võivas seisus inimestele ravi haiglate erakorralise meditsiini osakonnad.

Saluri hinnangul see erakorralise meditsiini arstidele olulisel määral lisatööd ei too. "See töökoormus ei suurene sedavõrd. EMO-d on eelnevalt teavitatud sellest, see on läbirääkimiste käigus sündinud otsus."

Saluri sõnul kehtib selline korraldus esialgu aprilli alguseni. "Nii on praegu kuni 1. aprillini ja siis me lähme vaatame kas ja kui palju on Wismari suutnud ennast parandada ja nõuetele vastavusse viia. Kui neil on intensiivravi võimekus olemas, siis võib sinna patsiente jälle viia. Praegu on see puudulik."

Möödunud aasta juulis kirjutas Õhtuleht, et 23-aastane narkomaan lämmatas Wismaris padjaga oma 44-aastase palatikaaslase Allani, kes väidetavate luulude nägemise tõttu arsti korraldusel voodi külge oli aheldatud. Allan viidi kiiresti Põhja-Eesti regionaalhaiglasse, kus ta mõned päevad hiljem suri.

Lisa kommentaar

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

JÄLGI MEDITSIINIUUDISEID SOTSIAALMEEDIAS:

RSS

Seotud lood

Küsitlus

Valdkonna tööpakkumised

Meditsiini­uudised

26. märts 2019

Laadi PDF

Meditsiin Fookuses

veebruar 2019

Laadi PDF

Tervise­uudised

veebruar 2019

Laadi PDF

Meditsiiniuudiseid ja mu.ee saavad tellida vaid need isikud, kellel on kehtiv retseptikirjutamise õigus. Toimetusel on õigus seda küsida ja kontrollida.