20. jaanuar 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Üksikpraksised on esmatasandi nõrkus

Eesti Perearstide Seltsi juht Diana Ingerainen
Foto: Raul Mee
Aastateks 2009–2015 peremeditsiinile seatud eesmärkidele tagasi vaadates tõdes sotsiaalministeeriumi tervisesüsteemi arendamise osakonna juht Triin Habicht, et endiselt on probleem suure hulga perearstide üksikpraksistega.

Habicht tõi Meditsiin 2016 konverentsil välja, et välisekspertide hinnangul on Eesti esmatasandi põhinõrkus üksinda tegutsevad perearstid. Ka aastateks 2009–2015 koostatud arengukavas seati eesmärgiks üksikpraksiste arvu vähendada. “Kui 2007. aastal oli 78% üksinda toimetavad praksised, siis nüüd on see protsent mõnevõrra küll langenud, aga 2014. aastal olid ikkagi 73% üksikpraksised,” tõi Habicht välja.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708