Autorid: Meditsiiniuudised , Meditsiiniuudised, mu.ee • 27. jaanuar 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

WHO esitleb ravimite kättesaadavuse analüüsi

Sotsiaalministeeriumi terviseala asekantsler Ivi Normet
Autor: Eiko Kink/ÄP

Sotsiaalministeeriumi algatusel toimub täna Tallinnas üritus, kus Maailma Terviseorganisatsioon (WHO) tutvustab analüüsi ravimite kättesaadavuse kitsaskohtadest ja võimalikest lahendustest Eestis. Sellele järgneb ravimipoliitika ümarlaud koos sektori huvigruppidega.

Sotsiaalministeerium pöördus mullu WHO poole palvega analüüsida Eesti ravimisektorit. „Eesmärk oli kaardistada võimalikud takistused, mis võivad mõjutada ravimite ladusat jõudmist patsientideni. WHO analüüs pakub meile teiste riikide kogemustele tuginevaid võimalikke lahendusi ravimite kättesaadavuse parandamiseks,“ ütles terviseala asekantsler Ivi Normet.

Analüüsi tulemused arutatakse läbi ettekandele järgneval ümarlaual sektori esindajatega. „Koondame nii probleemid kui ettepanekud lõpuks ravimipoliitika aluste dokumenti, mille eesmärk on tagada patsiendile ohutute, tõhusate ja kvaliteetsete ravimite kättesaadavus,“ sõnas Normet.

Ravimipoliitika aluste dokumendi kaasajastamise käigus on Sotsiaalministeerium konsulteerinud ligikaudu 20 erineva huvigrupiga, kellega täna kogunetakse ka ühisele ümarlauale.

Jaga lugu
Mu.ee toetajad:
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Triin Tabur Meditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 455
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Hanna SultsMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 385
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708