Kuula artiklit
1. veebruar 2016
Kuula artiklit
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Jüri Teras naasis kolleegidega Etioopia missioonilt

Kirurg Jüri Teras Tallinna lennujaama saabudes intervjuud andmas.
Foto: Err
Neli Eesti arsti tulid tagasi kirurgide puuduse all kannatavast Etioopiast, kus muuhulgas õpetati ka kohalikku meditsiinipersonali. Eestlased keskendusid seal eelkõige songalõikustele.

Eesti arstid olid Etioopias kokku kaks nädalat. Selle aja jooksul andsid nad inimestele plaanilist kirurgilist abi ning õpetasid kohalikku meditsiinipersonali, vahendas ERRi uudisteportaal "Aktuaalset kaamerat".

"Peamine probleem on see, et arste ei ole. Kirurgide vähesus kogu Etioopia peale. Etioopias on 90 miljonit või natuke rohkem elanikku. Seal väidetavalt on alla kolmesaja kirurgi, kes reeglina on koondunud Addis Abebasse või pealinna. Maarajoonides lihtsalt ei ole arste," selgitas Põhja-Eesti Regionaalhaigla onkoloogilise ja üldkirurgia keskuse juhataja Jüri Teras.

Eestlased olid Etioopias keskendunud peamiselt songalõigustele. Terase sõnul on aafriklastel keskmisest rohkem songasid, sest enamik inimesi tegeleb põllumajandusega, mis tähendab rasket füüsilist tööd.

Teras lisas, et songalõikused on tegelikult üsna lihtsad. "Seal püüti ka meile muid raskemaid operatsioone tuua, aga haigla enda infrastruktuur ja kogu see taastusravi ei olnud nagu see, mis me oleme harjunud siin saama ja me arvasime, et võib-olla ei ole väga turvaline," märkis ta.

Eesti arstid käisid Etioopias Suurbritannia meditsiiniabi organisatsiooni Hernia International missiooniga.

Jüri Teras naasis kolleegidega Etioopia missioonilt
Kuula artiklit

Jüri Teras naasis kolleegidega Etioopia missioonilt

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708