Autor: Violetta Riidas • 7. aprill 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Lepinguta kliinikud otsivad nišši

Kliinik Elite AS juhataja Andrei Sõritsa
Foto: Meeli Küttim
Haigekassa lepingust ilma jäämine on kliinikud enamasti keerulisse olukorda pannud.

Viimasel paaril aastal on HVAsse mitte kuuluvad haiglad pidanud varasemast rohkem pingutama. Eriti keerulises olukorras on sünnitustele spetsialiseerunud Elite, milles sünnitati haigekassa raha eest viimati eelise aasta kevadel. Haigla juht Andrei Sõritsa möönab, et kui patsient peab oma taskust rohkem maksma, siis väheneb ka nende arv, kes seda endale lubada saavad. "Erameditsiinis kehtivad samad põhimõtted kui ülejäänud turumajanduses. Teenus võib vabaturul olla hea, kuid kõrge hinna tõttu saavad seda endale vähesed lubada," nentis Sõritsa. Kui varem sündis Elites keskmiselt 130 last aastas, siis eelmisel aastal vaid 30. 

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708