Elite kliinik on tegutsenud juba 15 aastat

Elite kliinik Tartus.
Elite kliinik Tartus.

Ühel Eesti suurimal erakliinikul täitus 2. detsembril 15. tegutsemisaasta. Tartus tegutsev Elite Kliinik pakub eriarstiabi, kuid on eelkõige tuntud kui viljatusravikliinik ja naistele mõeldud erakliinik.

Elite loojaks ja juhiks on Eestis viljatusravi isaks peetud Andrei Sõritsa, kelle töö tulemusena sündis 1995. aastal esimene Baltimaade nn katseklaasilaps. Elite eelkäija on 1998. aasta augustis Tartus Tähe tänaval avatud erakliinik, kus algselt keskenduti just viljatusravile. Tähe erakliinikus toimuvad endiselt naistearstide, uroloogi, endokrinoloogi ja ultraheliarsti vastuvõtud. Töötab ka naiste tervisele spetsialiseerunud füsioterapeut. Viljatusravi jaoks vajaliku aparatuuri ostmist ja ka hilisemat eestlaste viljatusravi on suurel määral toetanud väliseestlasest prof Aino Järvesoo. Ligi 1500 last on sündinud tänu Andrei Sõritsa juhitud Elite viljatusravi meeskonnale.

15 aasta jooksul on toimunud ligi 270 000 vastuvõttu ja teostatud ligi 100 000 ultraheliuuringut. Esimene sünnitus leidis Elites aset 2002. aasta augustis. Elite sünnitusosakonnas nägi 13 aasta jooksul ilmavalgust 1336 last, nende seas 18 paari kaksikuid. Praegu saab Elites sünnitada ainult plaanilise keisrilõike teel ja ise kõik ravikulud tasudes. Elites käidi sünnitamas kõikidest Eesti linnadest ja maakondadest, ka naaberriikidest. Elite eesmärgiks on kõigi nende aastate jooksul olnud käia ajaga kaasas ja pakkuda alati uusi ja efektiivsemaid ravimeetodeid. Ollakse novaatorid lastetute patsientide endometrioosi operatsioonidel. Dr Andrei Sõritsal on oma aastatega testitud metoodika. Ta on teinud üle tuhande operatsiooni endometrioosiga patsientidel. Üle kümne aasta on teostatud 4D ultraheliuuringuid, pakutakse mitteinvasiivseid ja rasedale ohutuid uurimismeetodeid nagu Panorama test. Pakutakse ka Eestis ainulaadset isaduse tuvastamise testi. Viimased paar aastat on külmutatud lisaks spermarakkudele ja embrüodele ka munarakke. Kohapeal on võimalik teostada erinevaid lõikuseid, kliinikul on oma laborid ja apteek. Tegeletakse aktiivselt teadustööga, Elite on osa Tervisetehnoloogiate Arenduskeskusest. Koostööd tehakse tunnustatud Skandinaavia ja Euroopa kliinikutega. Läbi aegade on arstideks olnud ainult Eesti tipparstid, noored arstid ja residendid ei tööta Elite erakliinikus. Momendil töötab Elites üle 40 arsti erinevatelt erialadelt. Märkimisväärne on see, et paljuski on viljatusraviga tegelev meeskond püsinud muutumatuna. Kõik need aastad on Elite ülemõena töötanud Valentina Katšalova. Palju on arste, kes alustasid töötamist Tähe erakliinikus. 2001. aastal valiti Elite erakliiniku hoone Tartu parimaks ehitiseks, läbi aegade on preemiaid võitnud Elite hoolitsetud aed, mida kroonib viis aastat tagasi kliiniku 10. sünnipäevaks püstitatud ema ja lapse skulptuur. 2006. aastal omistati Andrei Sõritsale Punase Risti II klassi teenetemärk. 2011. aastal juurutati Elites ISO juhtimissüsteem. 2013. aastal valiti Elite Tartu parimaks meditsiini- ja eluteaduste valdkonna ettevõtteks. 2016. aastal sündisid esimesed lapsed tänu külmutatud munarakkude tehnoloogiale. Elite on ka tuntud pere-ettevõttena. Elitel on filiaalid Tartus Annelinnas ja Jõhvi linnas. Kliiniku juht naistearst dr Andrei Sõritsa võtab kliiniku olemuse kokku: "Meie jaoks on tähtis pakkuda inimestele valikuvõimalusi, s.t tipparste, kvaliteetset arstiabi, uusi tehnoloogiaid, mugavust, personaalsust ja privaatsust. Me tõesti tahame hoolitseda inimeste eest."

Lisa kommentaar

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

JÄLGI MEDITSIINIUUDISEID SOTSIAALMEEDIAS:

RSS

Seotud lood

Küsitlus

Valdkonna tööpakkumised

Meditsiini­uudised

12. märts 2019

Laadi PDF

Meditsiin Fookuses

veebruar 2019

Laadi PDF

Tervise­uudised

veebruar 2019

Laadi PDF

Meditsiiniuudiseid ja mu.ee saavad tellida vaid need isikud, kellel on kehtiv retseptikirjutamise õigus. Toimetusel on õigus seda küsida ja kontrollida.