7. aprill 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Sõritsa: Haigekassat kvaliteet ei huvita

Elite kliinik Tartus.
Foto: ÄP/Meeli Küttim
Elite kliiniku juhi Andrei Sõritsa sõnul on erahaiglate jaoks oluline vaba konkurents.

Erahaiglate jaoks on tähtis vaba konkurentsi tekkimine ja patsientide vaba liikumine -patsiendi õigus otsustada, kus ta ravi saab. Mitte haigekassa eneseõigustus läbi konkursside, kus on oluline vaid hind ja ei võeta arvesse teenuse kvaliteeti, tingimusi patsientidele, arstide taset, kogemusi eha tulemusi. Arstiabi tulemusi on ju võimalik analüüsida, aga seda pole haigekassale vaja, sest riik ei saa loobuda riiklike haiglate finantseerimisest isegi kui tulemused on kehvas, sest riiklikud haiglad on strateegilised objektid. Aga kui on sõda? See on ju nagu anekdoodis: "Naine küsib mehelt:"Miks sa istud ja ei aita mul aiatööd teha?" Mees: "Aga kui sõda tuleb ja ma pole puhanud?".

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708