Moks: Lõputult pole võimalik sel viisil jätkata

Imbi Moks
Imbi Moks

Uued, senisest madalamad ületöö koefitsiendid pidid esialgu kehtima aasta lõpuni, kuid kuna määrusel puudub tähtaeg, siis kehtivad need kuni ministri vastava otsuseni.

Senisest tunduvalt madalamad ületöö koefitsiendid kehtestanud sotsiaalministri määruse „Kindlustatud isikult tasu maksmise kohustuse Eesti Haigekassa poolt ülevõtmise kord ja tervishoiuteenuse osutajatele makstava tasu arvutamise metoodika” muutmise eelnõu on tähtajatu, kuna minister ei ole sellele ajalist piiritlust määranud, mis tähendab, et määrusega kehtestatud määrad kehtivad seni, kuni neid muudetakse. 

Meditsiiniuudised palus tähtajatu määruse mõju kommenteerida Lääne-Tallinna Keskhaigla juhil Imbi Moksil. 

Moks: "Võib öelda, et ületöö tegemine on haiglatele vältimatu. Haiglatel ei ole kunagi võimalik haigekassa lepingut täita sajaprotsendilise täpsusega, alati tekib mingil määral ületööd. Arvestades seda, et viimastel aastatel on statsionaarse arstiabi lepingut pidevalt kärbitud, täidab haigla haigekassa lepingu juba ainuüksi erakorraliste juhtudega, mis tähendab, et plaanilisele ravile tulijate jaoks ravijärjekorrad aina pikenevad.

Vähendatud tasustamise tingimustes püüavad haiglad kindlasti teha ületööd vähem, sest koefitsiendid ei kata tegelikke kulusid patsientide raviks. Katmata jäävad kulutused isegi üksnes ravimitele ja tarvikutele, rääkimata muust. Lõputult ei ole võimalik sel viisil jätkata."

 

Lisa kommentaar

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

JÄLGI MEDITSIINIUUDISEID SOTSIAALMEEDIAS:

RSS

Seotud lood

Küsitlus

Valdkonna tööpakkumised

Meditsiini­uudised

12. veebruar 2019

Laadi PDF

Meditsiin Fookuses

veebruar 2019

Laadi PDF

Tervise­uudised

veebruar 2019

Laadi PDF

Meditsiiniuudiseid ja mu.ee saavad tellida vaid need isikud, kellel on kehtiv retseptikirjutamise õigus. Toimetusel on õigus seda küsida ja kontrollida.