Autorid: Meditsiiniuudised , Meditsiiniuudised, mu.ee • 20. november 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Varased kognitiivsed muutused on seotud valgeolluse kahjustusega

Parkinsoni tõbi on vanemate inimeste haigus.
Foto: Veiko Tõkman/ÄP
Teadlaste sõnul on võimalik tuvastada väikesi muutusi valgeolluse terviklikkuses Parkinsoni tõvega patsientidel ning need on seotud varajaste kognitiivsete kahjustustega.

Järelikult saab Parkinsoni tõve patsientide võimalikku dementsust varakult kindlaks teha valgeolluse kahjustusi uurides. Seetõttu soovitavad teadlased kasutada valgeolluse uuringuid biomarkerina nõrkade kognitiivsete kahjustuste tuvastamiseks. Nende sõnul on

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708