Lastekliinikud on haigekassa otsuses pettunud

Laps arsti juures.
Laps arsti juures.

Rahastuse vähendamine võib lõpuks hakata mõjutama lastele antava ravi kvaliteeti ja kõik, mis ei ole hinnakirjas, võib jääda tegemata.

Alanud aasta algusest peavad Eesti lastehaiglad läbi ajama vähema rahaga kui varem, sest haigekassa kärpis haige lapsega haiglasse tulnud lapsevanemate majutamise eest makstavat summat, kirjutab Eesti Päevaleht.

Kui laps on alla kümneaastane, siis on lastehaiglatel seaduse järgi kohustus võimaldada lapsevanematel või hooldajatel jääda haiglaravil oleva lapse juurde haiglasse. Neile tuleb tagada ööbimise, toitlustuse ja pesemise võimalused ning ka arstide abi ja nõuanded.

Kui seni said lastehaiglad haigekassalt selle jaoks inimese kohta 23 eurot päevas, siis nüüd tuleb sama teenus tagada 18 euro eest.

„See on tõesti väga ebameeldiv üllatus, sest kui laps tuleb haiglasse, siis see ei tähenda ainult, et ema või isa vajaks voodit ja toitmist. See tähendab ka seda, et meil on mures lapsevanemad, kes vajavad ka tähelepanu ja nõustamist. Seda uus hinnakiri üldse ei arvesta ja seetõttu oleme ka haigekassa otsuse pärast väga pettunud,” ütles Tartu ülikooli kliinikumi lastekliiniku juht professor Vallo Tillmann.

Pikemalt koos haigekassa esindaja kommentaariga Eesti Päevalehes.

Lisa kommentaar

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

JÄLGI MEDITSIINIUUDISEID SOTSIAALMEEDIAS:

RSS

Seotud lood

Küsitlus

Valdkonna tööpakkumised

Meditsiini­uudised

12. veebruar 2019

Laadi PDF

Meditsiin Fookuses

veebruar 2019

Laadi PDF

Tervise­uudised

veebruar 2019

Laadi PDF

Meditsiiniuudiseid ja mu.ee saavad tellida vaid need isikud, kellel on kehtiv retseptikirjutamise õigus. Toimetusel on õigus seda küsida ja kontrollida.