16. jaanuar 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Arvamus: Detailplaneering tekitab ebavõrdsust

Raul Kiivet andis kriitilise ülevaate tervishoiu väljavaadetest.
Foto: Raul Mee
Efektiivsusest arstiabis on Eestis viimasel ajal palju räägitud. Arvan, et selle jaoks on meil reserv olemas, aga see ei ole mitte terviseasutustes, vaid süsteemis ja asutuste vahel.

Seda saab parandada juhtimisega, rahastamise ja muude vastavate hoobadega, kuid need hoovad peaksid aitama kaasa koostööle ja tagama mõistliku tööjaotuse. Seda pole aga 10 aastat ministeeriumi juhtimisel tehtud ning viimasel ajal hakkab haigekassa rahastamine seda hoopistükkis õõnestama. Seetõttu ongi ebaõiglus-ebavõrdsus need asjad, mis praeguses lepingute rahastamise skeemis üha süvenevad.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099