Altkäemaks pani ehitushangetel tuttavaid eelistama

PERHi tehnikadirektor Ivo Milli.
PERHi tehnikadirektor Ivo Milli.

Põhja-Eesti Regionaalhaigla staažikat tehnikadirektorit Ivo Milli kahtlustatakse haigla ehitushangetel kahe ehitus- ja ühe projekteerimisettevõtte eelistamises, mille eest maksti talle mõne aastaga üle 50 000 euro altkäemaksu.

Üle 11 aasta Põhja-Eesti Regionaalhaigla (PERH) juhtkonda kuulunud Ivo Milli on viimase poole aasta jooksul juba teine PERHi tippjuht, kes saanud prokuratuurilt korruptsioonisüüdistuse. Kui 13 aastat haiglat juhtinud Tõnis Allikut seostatakse IT-firmadelt ja haigla toitlustajalt mitmesuguste hüvede vastuvõtmises, siis kogenud ehitustegelase Milli korruptsioonikahtlustus on palju tüüpilisem, kajastab Postimees.

Uurimisorganid kahtlustavad, et Milli jõudis aastate jooksul üle 50 000 euro altkäemaksu võtta tänutäheks selle eest, et kindlad firmad võitsid regionaalhaiglaga seotud ehitus- ja projekteerimishankeid. Kokku oli nende hangete mastaap üle kümne miljoni euro, mis teeb Milli vaheltkasuks umbes pool protsenti.

Selline marginaal võinuks jääda kõrvalolijaile märkamatuks, kui polnuks üht silmatorkavat nüanssi: PERHi ehitushankeid kippus võitma AS Kose Ehitus, mis sai viimase paari aastaga haiglaga seoses kahel korral töö kogumaksumusega üle nelja miljoni euro.

Kahtlus juba RKASis

Kose Ehituse hankevõidud tekitasid küsimusi, sest tehnikadirektor Milli oli varem, aastatel 1997–2003, kuulunud sama ettevõtte juhatusse. Seetõttu tundus see kokkuleppemänguna. Milli ei ole ehitusalal mingi tavaline funktsionäär: enne PERHis maandumist tegi ta karjääri Riigi Kinnisvara Aktsiaseltsis, kus ta juhatas ehitusosakonda.

Sellelt ametikohalt pidi ta 2005. aasta alguses lahkuma. Ettevõtte toonane juht Tiit Ottis kahtlustas teda ja kogu ehitusosakonda korruptsioonis ning tegi selle kohta prokuratuuri isegi kuriteoteate. Toonane uurimine ei jõudnud kuhugi, kuid nüüd PERHis ehitusasju ajades ei käinud Milli käsi nii libedalt.

Keskkriminaalpolitsei korruptsioonikuritegude büroo uuris kuude kaupa Milli toimetamisi ja otsustas sel nädalal oma kaardid avada. Väidetavalt ise ehitusfirmadelt otsesõnu altkäemaksu küsinud Milli peeti teisipäeva hommikul kinni. Läbi otsiti tema kodu ja ametiruumid.

Loe täismahus siit.

Lisa kommentaar

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

JÄLGI MEDITSIINIUUDISEID SOTSIAALMEEDIAS:

RSS

Seotud lood

Küsitlus

Valdkonna tööpakkumised

Meditsiini­uudised

12. märts 2019

Laadi PDF

Meditsiin Fookuses

veebruar 2019

Laadi PDF

Tervise­uudised

veebruar 2019

Laadi PDF

Meditsiiniuudiseid ja mu.ee saavad tellida vaid need isikud, kellel on kehtiv retseptikirjutamise õigus. Toimetusel on õigus seda küsida ja kontrollida.