Töörühm tegi Pärnu haiglale 17 ettepanekut

Pärnu haigla
Pärnu haigla

Pärnu haiglas aset leidnud rikkumisi uurinud töörühm tegi haigla nõukogule 17 ettepanekut.

«Töörühm on seisukohal, et juhatuse esimehe selline tegevus on ebaeetiline ning lubamatu. Sellise käitumisega annab juht halba eeskuju ning on kahjustanud haigla mainet,» seisab aruandes. «Töörühmale antud selgituste põhjal leidis kinnitust asjaolu, et haigla töötajad on teinud tööd juhatuse esimehe eramus ja krundil.» Töörühma andmetel jaotus töö pikemale ajale ja oli pigem ebaregulaarne. Ent samas seisab aruandes, et töörühm ei saanud kõike kontrollida, sest selle võimalused olid piiratud – kõiki fakte ei saa tagantjärele tuvastada, kirjutas Postimees.

Töörühm möönab, et eelneva tegevusega on juhatuse liige Jan Põlluste tekitanud haiglale mainekahju. Samuti on aruandes kirjas, et haigla peab tõhusamalt ennetama huvide konflikti ja korruptsiooni, sealhulgas kaardistama seotud isikud ja võimalikud seosed.

Postimees kirjutas, kuidas haiglas avastati 2012. aastal 28 000 euro suurune lao puudujääk, aga selle tekitanud töötaja lahkus omal soovil, haigla ei nõudnud tekitatud kahju sisse ega pöördunud politsei poole.

«Töörühm leiab, et juhatuse otsus puudujäägi avastamisel politsei poole mitte pöörduda ei olnud õige seda enam, et haigla ei suutnud välja selgitada puudujäägi tekke põhjust,» seisab aruandes, mille hinnangul tõi puudujäägi avalikuks tulek 2017. aastal suurema mainekahju, kui oleks toonud 2012. aastal.

Mis puutub virtuaalraha kaevandamisse haiglas, leidis töörühm, et esimese kaevandamisseadme tuvastamisele ei järgnenud süsteemiadministraatori viivitamatut ja kohast reaktsiooni. Ka haigla süsteemiadministraatori enda selgituste järgi ei tohi haigla võrku ühendada isiklikke seadmeid, sest sellega kaasneb turvarisk terve haigla taristule. Lisaks selgus, et haiglal pole üldist IT-valdkonna riskianalüüsi.

«Sõidukite hankes konkreetsete näidistoodete väljatoomine ning hankeobjekti väga täpne tehnilise kirjelduse andmine ei ole kooskõlas hea tavaga.» Niisiis tehakse aruandes ettepanek kehtestada haiglale sõidukite soetamise kriteeriumid ja hinnata, kas kõigile juhatuse liikmetele ametiauto soetamine on põhjendatud.

Täismahus loe Postimehest

Lisa kommentaar

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

JÄLGI MEDITSIINIUUDISEID SOTSIAALMEEDIAS:

RSS

Seotud lood

Küsitlus

Valdkonna tööpakkumised

Meditsiini­uudised

12. veebruar 2019

Laadi PDF

Meditsiin Fookuses

veebruar 2019

Laadi PDF

Tervise­uudised

veebruar 2019

Laadi PDF

Meditsiiniuudiseid ja mu.ee saavad tellida vaid need isikud, kellel on kehtiv retseptikirjutamise õigus. Toimetusel on õigus seda küsida ja kontrollida.