Agris Peedu: Peamine põhjus on ravijärjekordade pikkus

Palume sellel nädalal haiglajuhtidel järjestada ja kommenteerida loetelu kolmest faktorist, miks võib olla rahulolu arstiabi kättesaadavuse ja kvaliteedi osas vähenenud. Regionaalhaigla juhi Agris Peedu järjestus sai selline.

1. Rahapuudus meditsiinis

"Möödunud aastal tegid haiglad ühise metoodika alusel ka ambulatoorsete patsientide rahulolu-uuringu, mis näitas väga kõrget rahulolu. Väga hea hinnangu andis üle 80% vastanutest, olgu siis rahulolu registratuuri, arsti või õega," selgitas Põhja-Eesti regionaalhaigla juht Agris Peedu.

Ka viidatud uuringu aruanne näitas Peedu sõnul, et peamine kriitika oli ravijärjekordade pikkuse osas.

"Seega võib tõesti öelda, et tõenäoliselt patsientide rahulolu tase arstiabi kontekstis on ennekõike seotud ravijärjekordade pikkusega ehk eriarstiabi vajadus on praegu suurem kui haiglad haigekassa lepingute alusel saavad patsientidele pakkuda," selgitas Peedu.

2. Tööjõupuudus

"Regionaalhaigla puhul võib üheks kriitika märksõnaks olla ka tööjõupuudus. Meil on jätkuvalt probleem õdedega, kuid mitte nende professionaalsuse võtmes, vaid meid kimbutab nende vähesus," selgitas Peedu.

3. Töökultuur 

"Hea on tõdeda, et kiidusõnu personalile on aastast aastasse rohkem. Samas ei pääse ka meie Regionaalhaiglas kaebekirjadest, millest osa on ka põhjendatud," kinnitas Peedu.

Möödunud aastat iseloomustavad Peedu sõnul Regionaalhaiglas mitmed muudatused, nagu näiteks registratuuride ja vastuvõtukabinettide kolimine, mis võisid mõjutada patsientide rahulolu Regionaalhaigla töökultuuriga.

"Patsientide tagasiside on meile oluline ning sellest johtuvalt teema ka parendustegevusi. Seega aktiivne töö meil käib, näiteks käesoleval aastal soovime rakendada vastuvõtuaegade ja uuringute SMSi ja e-posti teavituse kõikidele teenustele, kaardistame pilootprojektina ambulatoorses (sh päevaravi/ kirurgia) valdkonnas patsienditeekonna, saame valmis uue patsiendiparkla ja korrastub peasissekäik ning fuajee," loetles Peedu plaanitavaid tegevusi.

 

Lisa kommentaar

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

JÄLGI MEDITSIINIUUDISEID SOTSIAALMEEDIAS:

RSS

Seotud lood

Küsitlus

Valdkonna tööpakkumised

Meditsiini­uudised

12. märts 2019

Laadi PDF

Meditsiin Fookuses

veebruar 2019

Laadi PDF

Tervise­uudised

veebruar 2019

Laadi PDF

Meditsiiniuudiseid ja mu.ee saavad tellida vaid need isikud, kellel on kehtiv retseptikirjutamise õigus. Toimetusel on õigus seda küsida ja kontrollida.