Minister: politsei ei toimeta tervishoius asjata põhjusel

Terviseminister Jevgeni Ossinovski leiab, et suurhaiglate rahakasutus on võrreldes samas suurusjärgus eelarvega riigifirmadega seni tähelepanu alt liiga väljas olnud. Seetõttu on seal ka õigustatud politsei suurem ringitoimetamine.

Kolmapäeval (5. aprillil, toim) riigikogu infotunnis küsis reformierakondlane Urmas Kruuse tervise- ja tööminister Jevgeni Ossinovskilt, kas ta suudab korralageduse haigekassas välja selgitada ja välja juurida. „On täiesti hullumeelne anda raha juurde süsteemi, kus iga päev põhimõtteliselt röövitakse ja patsiendid ei pääse arsti juurde,“ lisas Kruuse.

Ossinovski vastas, et see ei ole juhuslikult juhtunud, et tervishoiusektoris on viimasel ajal politsei natuke aktiivsemalt toimetanud kui varem. „Ma arvan, et see tähelepanu on hädavajalik. Ma arvan, et korruptsioon tuleb tervishoiusüsteemist välja juurida ja ma arvan, et esimesed sammud, mis selles suunas on astutud, on väga positiivsed,“ ütles ta.

Liiga vähe tähelepanu pööratud
„Ma arvan, et me oleme avalikkusele ka natuke liiga lihtsasti vaadanud seda, kuidas kulutatakse tervishoiuraha tervishoiuasutustes, mille eelarved on kümnetes miljonites. Kahe suurem haigla eelarve on üle 100 miljoni euro. Ja see, kui palju me oleme pööranud tähelepanu mõnele riigifirmale näiteks selles kontekstis, aga jätnud tähelepanuta tervishoiuasutused, ei ole õigustatud. Selles osas me kindlasti oleme saanud süsteemi puhtamaks, aga see töö alles käib,“ lubas Ossinovski.

Ta jätkas, et nagu teada, tellib haigekassa viimaste sündmuste väljatulemiste valguses erakorralise auditi, mida nõukogu liige Maris Lauri ka ette valmistab auditikomitees. "Ma usun, et ka seal saab see praktika välja juuritud. Nii et see on kindlasti meie vaatest hädavajalik. Nagu öeldud, see on äärmiselt ebaõiglane, kui niigi vähest raviraha keegi kasutab isiklikuks rikastumiseks. Meie poolt on täielik nulltolerants sellele ja me töötame selle nimel, et seda välja juurida,“ lisas Ossinovski.

Lisa kommentaar

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

JÄLGI MEDITSIINIUUDISEID SOTSIAALMEEDIAS:

RSS

Seotud lood

Küsitlus

Valdkonna tööpakkumised

Meditsiini­uudised

12. veebruar 2019

Laadi PDF

Meditsiin Fookuses

veebruar 2019

Laadi PDF

Tervise­uudised

veebruar 2019

Laadi PDF

Meditsiiniuudiseid ja mu.ee saavad tellida vaid need isikud, kellel on kehtiv retseptikirjutamise õigus. Toimetusel on õigus seda küsida ja kontrollida.