Ämmaemandate firma Ajujahi TOP 7 hulgas

Maila Teramees ja Liina Normet - MidamedOÜ omanikud.
Maila Teramees ja Liina Normet - MidamedOÜ omanikud.

Ämmaemandate nõuandeliini loojad osalevad sel aastal äriideega Eesti suurimal äriideede konkursil Ajujaht ja on jõudnud seal esimese seitsme firma hulka.

Miamed OÜ üks omanik ja juhatuse liige Liina Normet kirjeldab Ajujahi konkursi lehel, et on plaanis luua rasedatele veebi- ja mobiilirakendus Callmidwife.com, mis kasutab meditsiiniekspertide poolt loodud teaduspõhiseid algoritme, mille abil saab naine enda rasedust paremini monitoorida, kaebusi diagnoosida ja koduseid ravijuhendeid kasutada.

Lisaväärtusena pakub sama meeskond ämmaemanda nõuandetelefoni, reaalajas vestlusepõhist konsultatsiooniteenust veebis, peagi on lisandumas videokonsultatsioon. Need kõik on kättesaadavad ööpäevaringselt, seitse päeva nädalas.

Eelmise aasta märtsis avas Miamed Eestis ööpäevaringse ämmaemanda nõuandetelefoni, kus on praeguse seisuga üle 1000 maksva kliendi kuus. Kokku on teenust kasutanud juba 14 000 klienti. Järgmisena on plaan siseneda teenustega Venemaa ning seejärel USA turule. Lisaks soovivad ämmaemandad lähitulevikus luua Eestis digikaardi äpi rasedatele.

Miks nad on oma suureks sihiks seadnud USA turu, selgitab Normet konkursi lehel, et USA-s on arenenud riikidest kõrgeim loote ja lasteootel naiste suremus. Lisaks on USAs tervishoiuteenus väga kallis ja aega nõudev. Rasedust puudutav küsimus või mure tekib aga tavaliselt äkitselt ja nõuab kohest tähelepanu. Arstidel on aga piiratud tööaeg, mitmetes riikides on puudulik psühholoogiline tugi ning internetist oma probleemidele vastuste otsimine on ohtlik ja madala usaldusväärsusega.

Callmidwife’i algoritmid arvestavad eelnevate kaebuste ja anamneesiga ning pakuvad naisele enda raseduse paremat jälgimist, kaebuste diagnoosimist ja koduseid ravijuhiseid. OÜ ekspertide loodud algoritmide kaudu on võimalik vähendada olukordi, kus rasedad guugeldamise tulemusena endale vale diagnoosi panevad. "Juhendame naisi oma rasedust ise jälgima nii nagu seda tehakse kliinikus professionaalse ämmaemanda poolt, vähendades sellega loote suremust, tüsistusi ja muid rasedusaegseid komplikatsioone," kirjeldavad ämmaemandad.

Ajujahi 10. hooajal kandideerivad osalejad 60 000 euro suurusele auhinnafondile. Ajujahi ellukutsujaks on Ettevõtluse Arendamise Sihtasutus.

Konkursi kohta loe lähemalt SIIT.

Lisa kommentaar

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

JÄLGI MEDITSIINIUUDISEID SOTSIAALMEEDIAS:

RSS

Seotud lood

Küsitlus

Valdkonna tööpakkumised

Meditsiini­uudised

12. veebruar 2019

Laadi PDF

Meditsiin Fookuses

veebruar 2019

Laadi PDF

Tervise­uudised

veebruar 2019

Laadi PDF

Meditsiiniuudiseid ja mu.ee saavad tellida vaid need isikud, kellel on kehtiv retseptikirjutamise õigus. Toimetusel on õigus seda küsida ja kontrollida.