Autor: Violetta Riidas • 14. juuni 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Nõuandeliin väljastab digiretsepte

Foto: Erik Prozes/ÄP
Naistearst Made Laanpere pärib Eesti Eesti Naistearstide Selts juhatuse nimel sotsiaalministeeriumilt aru, kas ämmaemandad võivad telefoni teel tõepoolest kontratseptiivide, põiepõletiku ja tupepõletiku ravimite digiretsepte välja kirjutada, nagu seda mõned nõuandeliinid reklaamivad.

Eesti Naistearstide juhatusele on saatnud kirja Miamed OÜ (ämmaemanda nõuandetelefon 12252 ja Callmidwife.com), et plaanib alustada hormonaalsete rasestumisvastaste meetodite digiretseptide väljakirjutamist telefoni teel. Miamed põhjendab oma soovi sellega, et retseptide väljastamise vajaduse on tinginud nende poole pöördunud kliendid, kes on unustanud oma retsepti pikendada, on unustanud oma tabletid koju või mingi muu põhjus. Prognoositav kordusretseptide väljastamine aastasele praktikale tuginedes on 3-5 kontratseptiivi retsepti kuus.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099