Aita valida Meditsiiniuudiste parim lugu!

Meditsiiniuudiste toimetus 2016 detsembris. Nüüd on paremalt viimane toimetaja, Mirjam Esperk, lapsepuhkusel ja tagasi on samalt puhkuselt toimetaja Siret Trull.
Meditsiiniuudiste toimetus 2016 detsembris. Nüüd on paremalt viimane toimetaja, ...

Aasta lõpus selgitame välja selle aasta toimetuse parima loo, mille mõjukus ja teema lugejaid enim kõnetas. Valikus on viis artiklit, mille seast palume Teid valida üks.

Valida saab siit. Võitja kuulutame välja 19. detsembri Meditsiiniuudistes.

Meditsiiniuudiste aasta loo kandidaadid:


1. Meditsiinieksport on suunda muutmas
Vaatamata aastaid kestnud pingutustele ei ole meditsiiniekspordist huvitatud osapooltel õnnestunud postsovetliku Eesti mainet välismaalaste silmis nii palju parandada, et tuua siia arvestatavat hulka patsiente raviteenuseid saama. Aga on ka hea uudis, mis kirjutades välja koorus. Nimelt ei ole otsivad vaimud ekspordile sugugi käega löönud, vaid sõuavad oma pisikest paati suure e-eesti kiiluvees, püüdes tuua riiki välisraha ja kasvatada meie vastu usaldust erinevate tervishoiuvaldkonna digilahenduste abil.

2. Pingelise töö varjukülg
Artikkel oli inspireeritud kevadel avaldatud PERHi EMO arstide stressitaseme uuringust – selgus, et väga paljud olid läbipõlemise äärel. Samas ei jookse keegi seda väga kuulutama ja abi küsima. Ikka loodetakse ise hakkama saada, kuigi ka professionaal võiks kolleegi poole abi saama pöörduda.

3. Pudrumägede mõru maitse
Välismaal töötavad arste enamasti kadestatakse nende kõrge palga ja paremate töötingimuste pärast. Paraku ei sobi selline töö kõigile, sest ollakse eemal perekonnast ja sõpradest. Oma loo räägivad nii äsja välismaal töötamise valinud arst kui ka see, kes on juba loobunud. Sõna saavad tuntud arstid, nagu Hasso Uuetoa, Maret Talk, Ivo Saarma jt.

4. Ületöö = alarahastus
Haiglad teevad aastas miljonite eurode eest tööd, millest haigekassa maksab haiglatele kinni vaid osaliselt. Ületöö kipub suures osas tulema EMO kaudu. Haigekassa analüüsib pilootprojektis, millised on EMO patsiendid või milline on selle osakonna teenuste tegelik kasutus. Projekt annab tulemuse 2018. aastal ja võimaldab ehk haiglatele rahasäästu.

5. Palga TOP: kes on tervishoiusektori parimad palgamaksjad?
Toome esmakordselt välja 50 parimat palgamaksjat tervishoiusüsteemis äriregistri andmetel, tuginedes brutopalgale kuus töötaja kohta. Edetabelis paistavad silma ravimifirmad, meditsiinitarvikute müüjad ja üllatuslikult ka hambaravi kliinikud. Intervjuud on võetud silma paistnud palgamaksjate juhtidega, kelle sõnumiks on, et töötajad on ettevõtte jaoks suurim varandus.

 

Lisa kommentaar

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

JÄLGI MEDITSIINIUUDISEID SOTSIAALMEEDIAS:

RSS

Küsitlus

Valdkonna tööpakkumised

Meditsiini­uudised

12. märts 2019

Laadi PDF

Meditsiin Fookuses

veebruar 2019

Laadi PDF

Tervise­uudised

veebruar 2019

Laadi PDF

Meditsiiniuudiseid ja mu.ee saavad tellida vaid need isikud, kellel on kehtiv retseptikirjutamise õigus. Toimetusel on õigus seda küsida ja kontrollida.