Poliitik: ravihüvitist tuleks jagada vajaduspõhiselt

Riigikogu liige Jüri Jaanson leiab, et hambaravihüvitis peaks olema eelkõige vajaduspõhine ja vähekindlustatud inimestele.

Riigikogu reformierakonna fraktsiooni liikme Jüri Jaansoni hinnangul on praeguse hambaravihüvitist võimaldava seaduse puhul tegemist patsientide ebavõrdse kohtlemisega. Ta leiab, et hambaraviteenus peab olema vajaduspõhiselt kättesaadav eelkõige vähekindlustatud patsientidele. 

"Täiskasvanute hambaravihüvitise lepinguga on liitunud üle riigi vaid umbes 25% hambaraviteenuse osutajatest, kellest osa on sellest juba loobunud," selgitas Jaanson. Riigikogu liige tõi välja, et mitteliitumise peamise põhjusena toovad hambaravikabinetid välja haigekassa pakutavad piirhinnad, mis pole vastavuses teenuse tegeliku kuluga.

"Raha lauskülvamine pole põhjendatud ja oluline on tagada hambaravi põhjendatud juhtudel ehk vajaduspõhiselt," pakkus Jaanson. "Abi peab olema korraldatud nii, et võimalikult paljud teenuse osutajad sellega liituksid ja tagatud oleks lai kättesaadavus eelkõige vähekindlustatud patsientidele,“ põhjendas Jaanson tervise- ja tööministrile arupärimise esitamist.

Tervise- ja tööminister Jevgeni Ossinovski vastas eile, 18. detsembril riigikogus parlamendiliikmete küsimustele seoses hambaravihüvitisega.

Lisa kommentaar

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

JÄLGI MEDITSIINIUUDISEID SOTSIAALMEEDIAS:

RSS

Seotud lood

Küsitlus

Valdkonna tööpakkumised

Meditsiini­uudised

12. veebruar 2019

Laadi PDF

Meditsiin Fookuses

veebruar 2019

Laadi PDF

Tervise­uudised

veebruar 2019

Laadi PDF

Meditsiiniuudiseid ja mu.ee saavad tellida vaid need isikud, kellel on kehtiv retseptikirjutamise õigus. Toimetusel on õigus seda küsida ja kontrollida.