ITK ja tehnikaülikool sõlmivad koostööleppe

Tallinna Tehnikaülikool
Ida-Tallinna Keskhaigla ja Tallinna Tehnikaülikool sõlmivad täna koostööleppe.

Ida-Tallinna Keskhaigla ja Tallinna Tehnikaülikool sõlmivad täna koostööleppe, mis hõlmab ühistööd teadus-, arendus- ja loometegevuse ning õppetöö alal.

ITK juhatuse esimehe Ralf Allikvee ja TTÜ rektori Jaak Aaviksoo allakirjutatava lepingu eesmärgiks on luua alus rakendusuuringute, tehnoloogiasiirde, teadus-, arendus- ja loometegevuse ning õppetöö valdkondades ühiste huvide kindlaksmääramisel ja tegevuste kavandamisel.

Sõlmitav koostöölepe võimaldab paremini kasutada TTÜ infrastruktuuri ja teaduspotentsiaali patsientide ravis, sh taastusravis. TTÜ-s arendatavad tehnoloogiad nagu metalli 3D-printimine, antibakteriaalsed pinnakatted ja 3D-prinditavad materjalid, virtuaal-ja liitreaalsuse rakendused, taastusraviks sobivad robotid, proteesid ja eksoskeletonid võimaldavad oluliselt kiirendada taastumist töö-, spordi- või militaarvigastustest põhjustatud elukvaliteedi langusest.

ITK on ka kuulsa Seppo Kliiniku mantlipärija. Arnold Seppo leiutatud titaanist fiksaatoreid arendati ja valmistati TPI Eksperimentaaltootmise Laboris.

Ralf Allikvee: „Koostöö TTÜ-ga annab meile lisavõimalusi: oleme alati toetanud teaduspõhisust ja tehnilised lahendused on ka täna meditsiinis igapäevased. Koostöös tulevad meie poolt praktilised kogemused meditsiinis, TTÜ poolt innovatsioon ja kaasaegsed lahendused. See on mõlemale edendav ja patsientidele kasulik, kui professionaalne meditsiinitöötaja saab kasutada kõrgtehnoloogilisi lahendusi.“

 

Lisa kommentaar

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

JÄLGI MEDITSIINIUUDISEID SOTSIAALMEEDIAS:

RSS

Seotud lood

Küsitlus

Valdkonna tööpakkumised

Meditsiini­uudised

12. märts 2019

Laadi PDF

Meditsiin Fookuses

veebruar 2019

Laadi PDF

Tervise­uudised

veebruar 2019

Laadi PDF

Meditsiiniuudiseid ja mu.ee saavad tellida vaid need isikud, kellel on kehtiv retseptikirjutamise õigus. Toimetusel on õigus seda küsida ja kontrollida.