Haigekassa plaanib nimevahetust

Haigekassa juht Rain Laane
Haigekassa juht Rain Laane

Haigekassa ja töötukassa soovivad tuleval aastal muuta oma nime vastavalt tervisekassaks ja töökassaks. Hinnanguliselt kulub nimede vahetamisele kuni 865 000 eurot.

Sotsiaalministeeriumis kirjutatud eelnõu seletuskiri ütleb, et "haigekassa viimase paari aasta tegevused on suuremas ulatuses suunatud personaalsema ja inimlikuma suhtluse poole. Seda "eesmärgiga aidata igat inimest igas tervisega seotud küsimuses." Sügisel koguneb haigekassa nõukogu ja sealt ootab haigekassa juht Rain Laane otsust muuta Eesti Haigekassa nimi Eesti Tervisekassaks, vahendasid ERR uudised.

"Haigekassa on saanud päris palju uusi ülesandeid viimase aasta jooksul ja ka täiendavad ülesanded lisanduvad 2019-2021. Ja me tahame panustada terviseedendusse enam, mitte ainult haiguste ravisse. Meie õde töötukassa on oma nime üle arutamas ning siis on võimalus need kaks nime koos ära muuta," rääkis Laane.

Tema sõnul võib haigekassa nime muutus olla üks meede, et suunata inimesi tervislikumalt käituma.

Nimemuutuste hinnaks arvestab sotsiaalministeerium 865 000 eurot. Kusjuures haigekassa saaks tervisekassaks 200 000 euroga ja töötukassa töökassaks 665 000 euroga. Töötukassa juht Meelis Paaveli sõnul kulub neil suurem osa rahast ehk 450 000 büroode väljanägemise muutmiseks.

Haigekassa nimemuutuse puhul on kõige suuremaks kuluks ehk 65 000 euro peale hinnatud teavitustegevus. Aga siit-sealt annab saab ehk ka kokku hoida, loodab Laane.

 

Lisa kommentaar

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

JÄLGI MEDITSIINIUUDISEID SOTSIAALMEEDIAS:

RSS

Seotud lood

Küsitlus

Valdkonna tööpakkumised

Meditsiini­uudised

12. veebruar 2019

Laadi PDF

Meditsiin Fookuses

veebruar 2019

Laadi PDF

Tervise­uudised

veebruar 2019

Laadi PDF

Meditsiiniuudiseid ja mu.ee saavad tellida vaid need isikud, kellel on kehtiv retseptikirjutamise õigus. Toimetusel on õigus seda küsida ja kontrollida.