Sikkut: eriarstiabi hanke lepingud vajavad õiguslikku analüüsi

Tervise- ja tööminister Riina Sikkut
Tervise- ja tööminister Riina Sikkut

Tervise- ja tööminister Riina Sikkut pöördus haigekassa juhatuse esimehe Rain Laane poole palvega tellida õiguslik analüüs, mis näitaks, kas eriarstiabi hanke lepingute sõlmimine on olnud õige ja lepingud kehtivad.

„Haigekassa poolt läbi viidud eriarstiabi valikupartnerite hanke puhul püsivad avalikkuses kahtlused hankelepingute õiguspärasuse küsimustes. On seatud kahtluse alla haigekassa poolt sõlmitud hankelepingute kooskõla kehtiva õigusega,“ seisab kirjas.

Rahandusministeeriumi hinnangul võivad juba sõlmitud hankelepingud olla tühised, kuna hange ei olnud formaalselt osadeks jaotatud ning hankega seoses on esitatud vaidlustusi, mis veel ei ole lahenenud. Haigekassa on aga seisukohal, et kehtivat õigust rikutud ei ole ja hanke formaalselt osadeks mittejaotamine oli põhjendatud ja pakkujate liigset halduskoormust ennetav.

„Sellega seoses pean vajalikuks, et haigekassa tellib sõltumatu õigusliku analüüsi, mis võimaldaks hinnata, kas haigekassa on tegutsenud kehtiva õigusega kooskõlas ning kas sõlmitud hankelepingud on õiguspärased ja kehtivad,“ kirjutab Sikkut.

Minister soovib valikupartnerite hankemenetluse teema lisada 2. novembril toimuva haigekassa nõukogu päevakorda. Selleks ajaks peaks sõltumatu õiguslik hinnang koostatud olema, et nõukogu saaks sellega tutvuda ja oma arvamuse kujundada.

Lisa kommentaar

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

JÄLGI MEDITSIINIUUDISEID SOTSIAALMEEDIAS:

RSS

Seotud lood

Küsitlus

Valdkonna tööpakkumised

Meditsiini­uudised

12. märts 2019

Laadi PDF

Meditsiin Fookuses

veebruar 2019

Laadi PDF

Tervise­uudised

veebruar 2019

Laadi PDF

Meditsiiniuudiseid ja mu.ee saavad tellida vaid need isikud, kellel on kehtiv retseptikirjutamise õigus. Toimetusel on õigus seda küsida ja kontrollida.