Autor: Meditsiiniuudised • 21. november 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Gluteenivaba dieet võib aidata neuropaatilise valu kannatajaid

Foto: Pixabay
Eeluuring, mille tulemusi esitleti 21.-27. aprillil 2018 toimunud Ameerika Neuroloogiaakadeemia 70. aastakonverentsil Los Angeleses, on näidanud, et rangel gluteenivabal dieedil võib olla abistav toime närvivalu korral, mida esineb mõnedel gluteenitundlikkusega inimestel.

“Need tulemused on huvipakkuvad, kuna see võib tähendada, et toidusedeli suhteliselt lihtne muutmine võib aidata leevendada gluteeni neuropaatiaga seotud valulikke sümptomeid,” ütles uuringut juhtinud teadlane Panagiotis Zis (MD, PhD) Suurbritannia Sheffieldi Ülikoolist, Ameerika Neuroloogiaakadeemia liige.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099