Autor: Siret Trull • 13. detsember 2018

Investeeringud teadusesse ei kasvata SKTd piisavalt

Foto: Scanpix/ PantherMedia
Rahandusminister Toomas Tõniste tõdes, et investeeringud teaduse arendusse ei panusta piisavalt sisemajanduse kogutoodangu kasvu, mistõttu on rahastust keeruline suurendada. Teaduse alarahastus mõjutab tugevalt ka meditsiini.

Rahandusminister Toomas Tõniste vastas eilses riigikogu infotunnis riigikogu liikme Krista Aru küsimusele teadus- ja arendustegevuse rahastamise kohta. Aru tahtis teada, kas rahandusministeeriumis on tehtud arvutused, kui palju on puudu vahendeid, et jõuda eesmärgini rahastada teadust ühe protsendi ulatuses sisemajanduse kogutoodangust.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708