Tähe erakliinik sulges uksed

Naistearst Andrei Sõritsa
Naistearst Andrei Sõritsa

Jaanuaris sulges uksed 20 aastat Tartus Tähe tänaval tegutsenud Tähe erakliinik. Otsuse taga on haigekassa rahastuse kadumine.

"Sulgemise peamisteks põhjusteks on patsientide vaba liikumise puudumine Eesti erakliinikute vahel ja Eesti Haigekassa otsus mitte rahastada patsientide günekoloogilist ega ka muud eriarstiabi Tähe erakliinikus," kirjutab Kliinik Elite oma blogis. Ilma riikliku toeta polnud võimalik jätkata.

Tähe kliiniku omaniku, naistearst Andrei Sõritsa arvamuse kohaselt peaks Eestis kehtima patsientide nn vaba liikumine erakliinikute vahel, mis tähendab, et patsient otsustab ise, kuhu ravile minna ja ravikindlustuse ehk haigekassaraha liigub koos patsiendiga täpselt samamoodi, nagu see toimib Eestis riiklike haiglate vahel. See soodustab konkurentsi erakliinikute vahel patsiendi nimel, samamoodi nagu see toimib Soomes või Saksamaal.

„Tähe erakliiniku hoone ja kinnistu müügiplaane momendil pole, otsime rentnikku. Ruumid, avar aed ja miljööväärtuslik keskkond võiksid sobida lastehoiule, erakoolile, aga miks mitte ka IT-ettevõttele, hambakliinikule või perearstikeskusele,” sõnas Andrei Sõritsa.

Töösuhe tuli lõpetada ainult ühe inimesega, kahe töötaja töökoormus vähenes, kuid ülejäänud personal jätkab tööd Elite erakliinikus. 

 

Lisa kommentaar

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

JÄLGI MEDITSIINIUUDISEID SOTSIAALMEEDIAS:

RSS

Seotud lood

Küsitlus

Valdkonna tööpakkumised

Meditsiini­uudised

12. veebruar 2019

Laadi PDF

Meditsiin Fookuses

veebruar 2019

Laadi PDF

Tervise­uudised

veebruar 2019

Laadi PDF

Meditsiiniuudiseid ja mu.ee saavad tellida vaid need isikud, kellel on kehtiv retseptikirjutamise õigus. Toimetusel on õigus seda küsida ja kontrollida.