Autor: Siret Trull • 7. november 2019

Kiik ravimeid poodidesse ei lubaks

Eilses riigikogu infotunnis selgitas sotsiaalminister Tanel Kiik, et ta ei poolda ettepanekut lubada ravimeid nö vabaturule ehk poodidesse ja kütusekettidesse.
Foto: Shutterstock

Riigikogu liige Riina Sikkut küsis infotunnis sotsiaalministrilt, kas ravimite vabaturule lubamise variant peaks apteegituru tuleviku üle arutledes laual olema. „Mind teeb murelikuks see, et sotsiaalkomisjoni esimees Tõnis Mölder on nüüd viimasel ajal hakanud rääkima ka alternatiivsetest variantidest, sh apteegi vabaturust – sellest, et käsimüügiravimid tuleksid tavapoodidesse,“ selgitas Sikkut. „Kas sinu meelest see vabaturu variant peaks üldse laual olema, kui tegelikult apteegireformi lõpuleviimisel on nii palju positiivset patsiendi jaoks, tervishoiusüsteemi jaoks tervikuna? Kas ei peakski andma osapooltele – nii ketiapteekidele kui proviisoritele – selget sõnumit, et reformiga minnakse lõpuni?“

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099