Meditsiiniuudised  • 23 märts 2020 12:27

Kaitsemaske kandvad apteekrid kuulevad kriitikat

Eesti apteekidest ei ole juba mõnda aega võimalik kaitsemaske osta, mistõttu on kliendid pahased, et apteekrid ise neid kannavad.

Foto: Shutterstock

Pärast seda kui Hiinas puhkes koroonaepideemia, osteti üle maailma massiliselt näo kaitsemaske kokku. Selle tulemusena ei ole kahjuks ka Eesti apteekidest juba mõnda aega võimalik kaitsemaske osta.

Eesti Apteekide Ühendus tuletas om apressiteates meelde, et nii nagu teised tervishoiutöötajad kannavad ka apteekrid maske nii enda kui ka apteegi külastajate kaitseks. Kuna apteekrid puutuvad iga päev kokku sadade inimestega, kes kõik võivad olla potentsiaalsed viirusekandjad, on riik eraldanud kaitseväe reservist apteekritele näo kaitsemaske. See on aga kaasa toonud apteegikülastajate pahameele. Apteekrid saavad ebaõiglast kriitikat selle pärast, et kannavad näo kaitsemaske, ent ei saa neid soovijatele müüa, tõdetakse ühenduse teates.

Loe lisaks

Ravimeid tohib müüa vaid sellealase haridusega inimene. Vältimaks olukorda, kus apteegid peavad uksed sulgema apteekrite haigestumise tõttu, on äärmiselt oluline, et apteekrid kasutavad isikukaitsevahendeid.

Ühendus tuletas meelde, et oleme olukorras, kus perearstid ja haiglad on lõpetanud plaanilised vastuvõtud. Väga suur osa elanikkonnast vajab aga samaaegselt midagi apteegist. See paneb apteegid suure surve alla ja mitmekordistab apteekrite töökoormust. Riigi reservist eraldatud isikukaitsevahendeid kasutavad apteekrid endi ja patsientide kaitsmiseks.

"Hea Eesti inimene, palume Sinu mõistvat suhtumist ja hoolimist. Apteekrid annavad endast maksimumi, et ravimid oleksid meile kõigile kättesaadavad. Seejuures on apteekrid kõige ligipääsetavamad esmatasandi tervishoiutöötajad, kes aitavad inimesi lisaks ravimeid puudutavatele küsimustele ka kergemate tervisemurede korral," seisis ühenduse teates.

Jaga lugu:
Seotud lood
MEDITSIINIUUDISTE UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad Meditsiiniuudised igal nädalal enda postkasti.

Meditsiiniuudised.ee toetajad:

Kadi Heinsalu
Kadi HeinsaluPeatoimetajaTel: 667 0451
Violetta Riidas
Violetta RiidasToimetajaTel: 667 0454
Siret Trull
Siret TrullAjakirjanik-toimetajaTel: 667 0446
Mirjam Esperk
Mirjam EsperkAjakirjanik-toimetajaTel: 56483229
Karin Tamm
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Maarja Kõrv
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708