Autor: Meditsiiniuudised • 2. veebruar 2023

Puuetega Inimeste Koja juht: enim tuntakse puudust tugiisiku teenusest

Eesti Puuetega Inimeste Koja (EPIKoda) tegevjuht, harvikhaigust põdeva tütre ema Maarja Krais-Leosk ütles rahvusvahelise harvikhaiguste teadlikkuse tõstmise kuu hakul, et harvikhaiged ja nende pered tunnevad end sageli üksi ning enim tuntakse puudust tugiisiku teenusest.
Maarja Krais-Leosk
Foto: Erakogu

Eestis on haruldasi haigusi põdevaid inimesi ja nende lähedasi pereliikmeid umbes 100 000. "Eri uuringud on välja toonud, et harvikhaiged ja nende pered tunnevad end sageli üksi. Iga haigus on raske, kuid harvikhaiguste puhul võib patsiendile ning tema lähedastele lisaks psühholoogilisele ja sotsiaalsele hakkamasaamisele lisanduda ka mure ravimite puudumise või ravist kalli hinna tõttu ilmajäämise pärast," rääkis Krais-Leosk.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708