Autor: Meditsiiniuudised • 3. mai 2019

Jyrki Katainen: et vaktsiinid toimivad, on fakt, mitte arvamus

Vaktsineerimine on seni üks kõige edukamaid rahvatervise alaseid meetmeid. Vaktsiinid aitavad mitte ainult haigusi ennetada ja elusid päästa, vaid ka tervishoiukulusid kokku hoida, ütles Euroopa Komisjoni asepresident Jyrki Katainen oma avalduses.
Euroopa Komisjoni asepresident Jyrki Katainen.
Foto: Scanpix / PantherMedia

Viimasel kahel sajandil on järjekindlalt tõestatud, et vaktsiinid toimivad. See on fakt, mitte arvamus. Kahjuks on viimastel aastatel pälvinud ajakirjanduses suurt tähelepanu vaktsiinennetatavate haiguste puhangud, millel on tõsised tagajärjed tervisele ja millega kaasnevad mõnikord surmajuhtumid, mida oleks saanud ära hoida. Maailma Terviseorganisatsiooni arvates on vaktsiinialane väärinfo üks kümnest peamisest rahvatervist ähvardavast ohust. Kas see tähendab, et usaldus teaduse vastu on kadumas?

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099