Autor: Violetta Riidas • 5. juuni 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Glaxo vaktsiin sai teistest vähem punkte

Foto: Scanpix/Reuters
Ravimifirma GlaxoSmithKline Eesti esindus esitas Soraineni advokaadibüroo vahendusel 4. mail vaide peatamaks sotsiaalministeeriumi poolt korraldatavat riigihanget 185117 „Vaktsiinide ja tuberkuloosiravimite ostmiseks“.

GlaxoSmithKline (GSK) ütleb vaides, et Tartu Ülikooli uuringus eeldatakse, et sarnase valentsusega vaktsiinid omavad teoreetiliselt samu toimeid, mistõttu on nende kohta esitatavad tulemused statistiliselt ühtlustatud. Näitlikustamaks eeltoodut võib paralleeli tuua autohankega, kus eeldatakse, et kõik esiveolised sõiduautod on sarnaste omadustega ehk sama  kiired, rasked ja sama suure jõudluse ning mahutavusega.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099