Autor: Egle Raadik-Gonchev • 14. juuli 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Mida tegid radioloogiatehnikud ja nende koolitajad Lõuna-Aafrika Vabariigis?

24.-27. aprillini toimus Lõuna-Aafrika Vabariigis Durbanis 15. ülemaailmne radioloogiatehnikute kongress, milles osalesid õppekavaarendust käsitleva ettekandega Tartu Tervishoiu Kõrgkooli radioloogiatehniku õppekava koordinaator Zinaida Läänelaid ning sama õppekava õppejõud Tiina Kukkes ja Terje Markus.

Sellelaadne üritus toimus esmakordselt Aafrika mandril ja korraldajad olid palju vaeva näinud, et tagada 45 riigist pärit 1200 osalejale head majutus-, toitlustus-, ja transporditingimused, rääkimata üldiselt kenasti sujuvast kongressikorraldusest ja turvalisuse tagamisest.

Maailmakongressil käsitleti väga erinevaid teemasid seoses radiograafiaga ja radioloogiatehnikute koolitamisega täna ja tulevikus. Radioloogiatehnikute koolituse seisukohast jäid kõlama eelkõige järgmised teemad: üliõpilaste rollimudelite kujunemine õpiaja jooksul, interprofessionaalsed õppekavad tervishoiu suunal, rakendusuuringud radiograafias ja radioloogiatehniku rolli laienemine.

Mu.ee toetajad:
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708