Autor: Siret Trull • 30. september 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Haigekassa võttis lisaeelarve esimesele lugemisele

Reedel toimus haigekassa korraline nõukogu koosolek, kus arutati haigekassa 2008. aasta lisaeelarve lugemist ja kinnitati nelja aasta tulude ja kulude planeerimise põhimõte.

Lisaeelarvega viidi Eesti Haigekassa eelarve vastavusse juunis vastu võetud Eesti riigi lisaeelarvega, mille tulemusel vähenes sotsiaalmaksu tuluprognoos ning eraldis viljatusravi kulude hüvitamiseks.

Selleks, et haigekassa eelarve kulude osa ei oleks sel aastal suurem kui tulude osa, võetakse kasutusele aasta alguses planeeritud ülejääk ehk jooksva aasta tulem ning vähendatakse aasta alguses planeeritud töövõimetushüvitiste kulusid, mis prognoosi kohaselt jääksid sel aastal alatäidetuks, öeldi haigekassast.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708