Autor: Triin Tabur • 23. oktoober 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Narkoperede lapsi on üha rohkem

Tallinna sotsiaal- ja tervishoiuameti hoolekandeosakonna peaspetsialisti Merle Leopardi sõnul on 80% laste varjupaigas viibivatest lastest pärit perekonnast, kus vanematel on sõltuvushäire. Tema sõnul jõuab lapsi varjupaikadesse narkoprobleemidega peredest aina enam.

Sama kinnitavad Põhja-Tallinnas lastekaitsesse jõudnud juhtumid. Linnaosa valitsuse avalike suhete nõunik Maarja Maiste ütles Päevaleht Online’ile, et sel aastal on märgata vanemate narkootikumidega seotud probleemide kandumist lastekaitsesse eriti aktiivselt.

Kui eelmise aasta jooksul anti kohtule vanematelt lapse äravõtmise avaldusi Põhja-Tallinna piirkonnas sisse kuuel korral, siis tänavu on kuue kuuga narkootikumide kuritarvitamisest tingitud laste hooletusse jätmise põhjusel avaldusi sisse antud 11 lapse suhtes.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708