Autor: Kadrin Karner • 2. detsember 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Keisrilõike korral suurem oht haigestuda astmasse

Šveitsi teadlaste sõnul on keisrilõikega ilmale tulnud lastel loomulikul viisil sündinutega võrreldes suurem oht astmasse haigestuda.

Zürichi ülikooli lastehaigla teadlased jälgisid kaheksa aasta jooksul pea 3000 lapse tervist. Kaheksa-aastaselt oli lastest astmasse haigestunud 12 protsenti. Keisrilõikega ilmale tulnutel oli astmarisk teistega võrreldes pea 80 protsendi võrra kõrgem, vahendas Tarbija24 Reutersi uudist.

Keisrilõikega sündinud lapsed ei puutu kokku sünnitusteedes leiduvate bakteritega ja seetõttu ei pruugi laste immuunsüsteem nii tugevaks kujuneda kui loomulikult sündinutel, põhjendasid teadlased meditsiiniajakirjas Thorax.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099