Autor: Merike Kungla • 23. september 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Elu ja pärilikkuse seosed püstitavad uusi küsimusi

Eerik Lepisk on oma geenid teaduse heaks loovutanud kaks korda. Esimest korda neli aastat tagasi, mil ta ise otsustas doonoriks hakata, ning teist korda sel esmaspäeval, mil geenivaramu kutsus teda kordusuuringule, kirjutab Tartu Postimees.

Tartu Ülikooli Eesti Geenivaramu saadab selliseid kutseid 2000 senisele doonorile, et alustada uue, kompleksse tööga, milles püütakse aru saada pärilikkusest ja selle seostest keskkonnategurite ja inimese elustiiliga. Kutsed saadetakse nii meestele kui naistele, nii noortele kui vanadele ning kõikjale üle Eesti.

Geenivaramu teabejuht Annely Allik selgitas, et valiku tegi arvuti ning valim on otsekui väike läbilõige Eesti elanikkonnast. «Loodame väga, et kutse saanud võtavad meiega ühendust ja kinnitavad oma osalussoovi,» ütles ta. «Me eesmärk on kordusuuringule saada vähemalt 1200 inimest.»

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099