Autor: Triin Tabur • 15. mai 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ain Aaviksoo: ravimid ei ole tavakaup

Tervishoiuanalüütik Ain Aaviksoo rääkis, et viimasel ajal võtavad apteekide asutamispiirangute teemal sõna põhiliselt vaid juristid. Mulje on jäänud, et tegemist on eelkõige õigusliku küsimuse ja probleemiga, kirjutas Postimees.

 "Tegelikult on tegemist ühe olulisema esmatasandi teenusega, mis puudutab igat inimest isiklikult. Seetõttu ei peitu ka lahendus ühe või teise juristi olemasolevate reeglite tõlgendamises. Siin peaksid patsiendid ja tervisevaldkonna inimesed ise oma sõna ütlema ja kirjeldama, mis on see oodatav lõpptulemus – milline on see olukord, mida me tahame. Kindlasti on olemas tehnilised piirangud, aga tehniline lahendus tuleb ikkagi pärast seda, kui soovitud eesmärk on sõnastatud," arvas Aaviksoo.

Ta lisas, et õigus vabalt kaubelda ja ajada äri ilma igasuguste piiranguteta ei ole absoluutne. "Ravimid ei ole kaup nagu iga teine." Nii ei ole ka õiguslik riive vaba kauplemise osas ravimite puhul kõige esmasem probleem.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099