Autor: Triin Tabur • 9. september 2014
Ainult tellijatele

Leetrid kinnitavad USAs taas kanda

Ameerika Ühendriikide haiguste kontrolli ja tõrje keskuse (CDC) andmetel on 2014. aastal leetritesse haigestunud juba 600 inimest. Kümmekond aastat varem oli haigus riigist pea täielikult kõrvaldatud, mis näitlikustab vaktsineerimata jätmisest tingitud kollektiivse immuunsuse nõrgenemist, vahendas ERRi teadusportaal.

Vaatamata sellele, et näiteks Eestis registreeriti eelmisel aastal vaid kaks leetrijuhtu, pole mujal maailmas olukord sugugi mitte roosiline. Näiteks Euroopa Liidus teatati eelmisel aastal kokku üle 10 000 haigusjuhust, rääkimata kaugematest riikidest. Nii pole välistatud, et reisi käigus maale toodud viirus end vaktsineerimata jätnud kogukondades levima ei hakka.

Kui oled juba tellija, siis logi sisse või vormista tellimus
EraisikEttevõte
Olen tingimustega nõus
Kaardimaksega
Mobiilimaksega
Jaga lugu
Mu.ee toetajad:
Kadi HeinsaluPeatoimetajaTel: 667 0451
Violetta RiidasToimetajaTel: 667 0454
Siret TrullAjakirjanik-toimetajaTel: 667 0446
Triin Tabur Meditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 455
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708