Autor: Violetta Riidas • 10. aprill 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Nõmm: lihtsad lahendused enamasti ei tööta

Kliinikumi arst Kuido Nõmm.
Foto: Postimees/Sille Annuk
Kliinikumi EMO juht Kuido Nõmm avaldab oma isikliku seisukoha, et ta ei usu, et erakorralisele abile kvalifitseeruvate haigusseisundite nimekirja valmimine on võimalik – elu ja haigused on selleks liiga suure variaablusega.

Nõmm: "Seda nimekirja võib teha, aga see ei saa kunagi valmis – ja kui saab valmis – siis võib sellele julgelt vee peale tõmmata. Kui keegi ütleb mulle seisundi, mis ei peaks EMOs olema, võin ma tuua 2 näidet, mis oludel see seisund peaks seal olema. Inimestel on kalduvus (üritada) asju lihtsustada, aga kahjuks on lihtsad lahendused enamasti mitte töötavad. Me ei tohiks last koos vanniveega välja visata."

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099