Ossinovski saab streigisoovist aru

Tervise- ja tööminister Jevgeni Ossinovski andis eile meedikute streigiteate peale pigem poolehoidva kommentaari.

Tervise- ja tööminister Jevgeni Ossinovski (SDE) ei öelnud eile arstide streigihoiatuse kohta ühtegi halba sõna, pigem vastupidi, kirjutab Eesti Päevaleht.  „Tervishoid on olnud pikalt alarahastatud ja lahendusi on juba liiga kaua edasi lükatud. Nii pole tervishoiule lisaraha küsimine üks järjekordne taotlus teiste kõrval, vaid süsteemne probleem, mille lahendamine on möödapääsmatu,” ütles Ossinovski, kes on isegi valitsuses tervishoidu lisaraha nõudnud. See nõudmine pole siiani toetust saanud.

Rahandusminister Sven Sester seda plaani ei toetanud, kuid ei käinud välja ühtegi konkreetset lahendust ega öelnud ka kindlalt, et lisaraha leidmine ei ole võimalik. Täna (13. apriilil, toim) jätkub eelarve arutamine valitsuskabinetis. 

Meedikud on seekord arvestanud pikema streigiga kui 2012. "Me oleme arvestanud oma streigifondide võimalusi ja usun, et saame streigi võimaliku kestuse puhul rääkida kuudest, mitte nädalatest,” ütles arstide liidu peasekretär Katrin Rehemaa.

Lisa kommentaar

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

JÄLGI MEDITSIINIUUDISEID SOTSIAALMEEDIAS:

RSS

Seotud lood

Küsitlus

Valdkonna tööpakkumised

Meditsiini­uudised

12. veebruar 2019

Laadi PDF

Meditsiin Fookuses

veebruar 2019

Laadi PDF

Tervise­uudised

veebruar 2019

Laadi PDF

Meditsiiniuudiseid ja mu.ee saavad tellida vaid need isikud, kellel on kehtiv retseptikirjutamise õigus. Toimetusel on õigus seda küsida ja kontrollida.