Siret Trull • 21 aprill 2018 05:00
Uudised
Ainult tellijale

Tallinna kiirabi õpetab noori elusid päästma

Tallinna Kiirabi peaarst Raul Adlas  Foto: Raul Mee

Kiirabi suudab elustada kliinilisse surma langenuid, kui kaasinimesed on rakendanud esmaseid abivõtteid, näiteks südamemassaaži. Seetõttu Tallinna kiirabi mitte ainult ei päästa elusid, vaid ka õpetab päästma: nad on võtnud sihi koolitada esmaabivõtete osas välja kõikide Tallinna gümnaasiumide noored.

Tallinna Kiirabi peaarst Raul Adlase sõnul on Tallinna kiirabi kohale jõudmise kiirus Euroopa esimeste seas, kirjutas ajaleht Pealinn. „Londonis on telefonikõnest numbrile 112 kuni kiirabi jõudmiseni väravani seatud piiriks kaheksa minutit ja seda loetakse Euroopas üheks paremaks,“ kirjeldas peaarst. „Meie kõige kiirema prioriteedi väljakutsetest on natuke alla 80% täidetud selle kaheksa minuti sees. Siht on jõuda sellele veelgi lähemale. Tallinna vanalinn on keeruline. Seetõttu peamegi seal rattapatrulle, et jõuda 2-3 minutiga kohale. Meil töötab üle linna kaheksa tugikeskust, et olla inimestele hästi lähedal. Ja vaatamata kirutud liikluskultuurile lastakse kiirabiauto läbi, kui see vähegi võimalik on.“

Õigus lugeda on arstidel, ämmaemandatel, proviisoritel ja farmatseutidel. Registreeri oma tervishoiutöötaja registrikood.

Jaga lugu:
Seotud lood
MEDITSIINIUUDISTE UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad Meditsiiniuudised igal nädalal enda postkasti.

Meditsiiniuudised.ee toetajad:

Kadi Heinsalu
Kadi HeinsaluPeatoimetajaTel: 667 0451
Aet Trisberg
Aet TrisbergAjakirjanik-toimetajaTel: 667 0455
Violetta Riidas
Violetta RiidasToimetajaTel: 667 0454
Siret Trull
Siret TrullAjakirjanik-toimetajaTel: 667 0446
Karin Tamm
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Maarja Kõrv
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708