Autor: Violetta Riidas • 6. juuni 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kokk: koondamine haiglates tõstis kulusid

Riigikogu liiige, endine sotsiaalkomisjoni esimees, Aivar Kokk tõi eilsel riigikogu istungil halva näitena välja kohustuslikud koondamised haiglate abiteenistustes.
Riigikogu liige Aivar Kokk tõi haiglate abiteenistuste koondamise välja kui halva näite, kuna kokkuvõttes edasised kulud hoopis tõusid.
Foto: Raul Mee

Kokk tõi riigireformi arutelul välja, et bürokraatiat ja ametnike arvu tuleb vähendada, kuid mitte nii, nagu seda tehti haiglates. "Me ei hakka tegema nii-öelda seda ametnike vähendamist sellisena, nagu siin kaks aastat tagasi tehti. Võtame nüüd 3% vähemaks ja mida me siis koondasime? Koondasime suurhaiglate köögipersonali, kes olid enne haiglate nimekirjas ja käibemaksu ei pidanud maksma, tegime nendest erafirmad ja toidule ning kõigele tulid omad maksud juurde ja selle võrra kulutame lihtsalt haigekassa raha rohkem. Ega siis teenus saamata ei saa jääda, vaid teenuse hind muutus," rääkis Kokk.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099