Autor: Siret Trull • 1. august 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Konkurent: haigekassa soosib maksuvõlaga haiglat

Anders Tsahkna Keila hooldushaigla avamisel 2016. aasta mais.
Foto: Eiko Kink / Äripäev
„Olukord on ebaaus,“ ütles Hiiu Ravikeskuse juht Kaidi Vainola. Nimelt on tema konkurendi PJV Hooldusravi maksuvõlg kasvanud juba pea miljoni euroni, ent haigekassa näib olema valmis haiglaga koostööd jätkama.

Haigekassa õendusabiteenuse riigihange on pidevate vaidlustamiste tõttu edasi lükkunud juba kolm korda – 16. juulil lõppema pidanud hanke uus tähtaeg on nüüd 13. august. Vaidlustaja on Hiiu Ravikeskus SA, mille juhatuse liikme Kaidi Vainola sõnul tundub, et haigekassa soosib hankega ekspoliitikule Anders Tsahknale kuuluvat maksuvõlaga haiglat PJV Hooldusravi, kirjutas Äripäev.PJV Hooldusravi on Keilas asuv haigla, millel on olnud juba mitu aastat ligi 800 000 euro suurune maksuvõlg. Viimase kahe nädala jooksul on võlg teinud uue hüppe ülespoole, küündides nüüd pea 950 000 euroni. Võimalus, et maksuvõlaga ettevõte saab hankes osaleda, on konkurendi tagajalgadele ajanud.„Ma arvan, et meie ei oleks saanud nii pikalt maksuvõlaga toimetada,“ ütles Vainola, kellele tundub, et haigekassa soosib PJV Hooldusravi, kuna neil on omavahel lihtsalt soojemad suhted.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099