On aeg hakata ühiskonnana tervist väärtustama

Sotsiaaldemokraatliku Erakonna tervisepoliitika eestkõneleja Riina Sikkut
Sotsiaaldemokraatliku Erakonna tervisepoliitika eestkõneleja Riina Sikkut

Vaid hooliva ja koostöötava ühiskonnana jõuame nii kaugele, et igaüks meist leiab talle sobiva abi õigel ajal õigest kohast, kirjutab Sotsiaaldemokraatliku Erakonna tervisepoliitika eestkõneleja, tervise- ja tööminister Riina Sikkut.

Meditsiiniuudised küsis erakondade esindajatelt ühe küsimuse: milline on peamine muudatus, mida Eesti tervishoid vajab? Alljärgnevalt Sotsiaaldemokraatliku Erakonna esindaja vastus.

On aeg hakata ühiskonnana tervist väärtustama. Meie inimeste oodatav eluiga on Euroopa Liidus üks madalamaid, viimased kümmekond tööaastat vaevab keskmist eestlast mõni krooniline tervisehäda, iga neljas meist on kogenud elu jooksul mõnd vaimse tervise häiret.

Meie tervishoid tegeleb tagajärgedega. Muutus peab toimuma selles, et ühiskonnana tervikuna hakkame tervist väärtustama - et keskkond toetab tervislike valikute tegemist, et tervislik valik on lihtne ja mugav. Haiguste parema ennetamise, nende õigeaegse avastamise peame seadma esikohale.

Tõhusamalt tuleb tööle seada skriiningu-programmid, suurendada vaktsineeritusega kaetust, panna digilahendused inimeste tervise heaks tööle. Samas, tervisemure korral on kvaliteetne arstiabi kõigile olemas. Selleks lühendame oluliselt järjekordi eriarstile, tagame kvaliteetse perearstiteenuse üle Eesti ning toetame arstide järelkasvu. Vaid hooliva ja koostöötava ühiskonnana jõuame nii kaugele, et igaüks meist leiab talle sobiva abi õigel ajal õigest kohast.

Lisa kommentaar

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

JÄLGI MEDITSIINIUUDISEID SOTSIAALMEEDIAS:

RSS

Seotud lood

Küsitlus

Valdkonna tööpakkumised

Meditsiini­uudised

12. veebruar 2019

Laadi PDF

Meditsiin Fookuses

veebruar 2019

Laadi PDF

Tervise­uudised

veebruar 2019

Laadi PDF

Meditsiiniuudiseid ja mu.ee saavad tellida vaid need isikud, kellel on kehtiv retseptikirjutamise õigus. Toimetusel on õigus seda küsida ja kontrollida.