5. juuli 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

TMC125 Demonstrates Significant Efficacy in Treatment-Experienced Patients

TMC125 Demonstrates Significant Efficacy in Treatment-Experienced Patients with NNRTI Resistance in Phase III Trials

 <br />Data Published in The Lancet on TMC125- an Investigational NNRTIfrom Tibotec<br />CORK- Ireland- July 6 /PRNewswire/ -- TMC125 (etravirine- ETR)-Tibotec's investigational next-generation non-nucleoside reversetranscriptase inhibitor (NNRTI)- demonstrated significant efficacyin patients with NNRTI resistance- according to the 24-week primaryendpoint analysis from two ongoing- phase III studies published inthe 7 July- 2007- issue of The Lancet. The studies- known as DUET-1and DUET-2- examined the use of TMC125 in treatment-experiencedHIV-1 patients with documented resistance to NNRTIs. TMC125 is thefirst NNRTI to show significant efficacy in patients with NNRTIresistance. These data will be presented at the 4th InternationalAIDS Society Conference on HIV Pathogenesis- Treatment andPrevention (IAS 2007)- in Sydney- Australia- on 25th July-2007.

"NNRTIs have been an important component of antiretroviraltherapy for treatment-naive HIV patients for more than ten years-but the development of NNRTI resistance has limited their usebeyond this population-" said Adriano Lazzarin- M.D.- Vita-Salute-San Raffaele University- Milan- Italy. "The results from the DUETstudies indicate an expanded role for this already well-understoodand powerful class of antiretrovirals. The data suggest that TMC125is the first sequenceable NNRTI for patients with resistance."

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099