10. oktoober 2005
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Õiguskantsler Jõks osutas aukudele perearstiabis

Eesti üldarstiabi kättesaadavus ei vasta Eesti elanike vajadustele, tõdes õiguskantsler Allar Jõks oma 2004. aasta tegevuse ülevaates.

Eesti üldarstiabi kättesaadavus ei vasta Eesti elanikevajadustele- tõdes õiguskantsler Allar Jõks oma 2004. aastategevuse ülevaates- mida ta tutvustas 29. septembril riigikogule.Ravikindlustamata isikul sõltub perearstiabi kättesaadavusmaksevõimest- kindlustusega inimesel sõltub perearstiabi võrdnekättesaadavus sellest- kus ta elab.

Allar Jõks märkis- et perearstide vähesuse tõttu ei ole tagatudpatsientidele perearstiabi territoriaalne ja võrdne kättesaadavus.Seniajani ei ole saavutatud 2002. aastal sätestatudperearstinimistute arvu (840) ega vajalikku perearstide arvu- tõdesõiguskantsler.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099