Peep Põdder: Maal elamine on tervisele ohtlik

Paljudes valdades üle Eesti puudub ka
meditsiini esimene lüli - perearst.

Näiteks Jõgeva maakonnas polnud tükk aega ühtegi lastearsti. Jõgeva Haigla juhataja Peep Põdderi sõnul pole maainimesel võimalik saada õigel ajal efektiivset arstiabi ning seetõttu on maal elamine muutunud terviseriskiks, kirjutas Maaleht. Mitte ainult maal, vaid ka suhteliselt suurtes linnades peale Tartu ja Tallinna.

Kõige rohkem teeb haiglajuhtidele muret määrus “Haigla liikide nõuded”, mis paneb paika, milliseid teenuseid eri haiglad osutada tohivad. Eriti paradoksaalse näo võtab olukord neil juhtudel, kui tõsisemate tervisemuredega patsiendid tuleb kümnete või isegi sadade kilomeetrite kaugusele Tartu või Tallinna suurhaiglatesse saata ka siis, kui kasinamate raviõigustega kohalikel ja üldhaiglatel on olemas nii vajalikud ruumid ja vahendid kui ka pädevad tohtrid. Haiglaliikide nõuete määrus ei luba neil hädasolijaid lihtsalt aidata.

Lisa kommentaar

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

JÄLGI MEDITSIINIUUDISEID SOTSIAALMEEDIAS:

RSS

Seotud lood

Küsitlus

Valdkonna tööpakkumised

Meditsiini­uudised

12. märts 2019

Laadi PDF

Meditsiin Fookuses

veebruar 2019

Laadi PDF

Tervise­uudised

veebruar 2019

Laadi PDF

Meditsiiniuudiseid ja mu.ee saavad tellida vaid need isikud, kellel on kehtiv retseptikirjutamise õigus. Toimetusel on õigus seda küsida ja kontrollida.