Autor: Violetta Riidas • 13. november 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Peep Põdder: Maal elamine on tervisele ohtlik

Paljudes valdades üle Eesti puudub ka meditsiini esimene lüli - perearst.

Näiteks Jõgeva maakonnas polnud tükk aega ühtegi lastearsti. Jõgeva Haigla juhataja Peep Põdderi sõnul pole maainimesel võimalik saada õigel ajal efektiivset arstiabi ning seetõttu on maal elamine muutunud terviseriskiks, kirjutas Maaleht. Mitte ainult maal, vaid ka suhteliselt suurtes linnades peale Tartu ja Tallinna.

Kõige rohkem teeb haiglajuhtidele muret määrus “Haigla liikide nõuded”, mis paneb paika, milliseid teenuseid eri haiglad osutada tohivad. Eriti paradoksaalse näo võtab olukord neil juhtudel, kui tõsisemate tervisemuredega patsiendid tuleb kümnete või isegi sadade kilomeetrite kaugusele Tartu või Tallinna suurhaiglatesse saata ka siis, kui kasinamate raviõigustega kohalikel ja üldhaiglatel on olemas nii vajalikud ruumid ja vahendid kui ka pädevad tohtrid. Haiglaliikide nõuete määrus ei luba neil hädasolijaid lihtsalt aidata.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708